how to create a web page for free

E X P O S I T I E S

Galerie Alphen Art

De Aarhof 41, Alphen aan den Rijn
di-vr 12-17, vr 17-20, za 11-16 en koopzondag 13-16 u


Expositieperiode 29.

Van vrijdag 29 november tot vrijdag 10 januari 2020.

Groep “Art Achterhoek” 

Op 29 november om 19.00 uur is in Galerie Alphen Art, de expositie van de groep “Art Achterhoek” geopend. Op de openingsavond speelde het Silver Jazz Combo. Deze expositie loopt tot en met 9 januari 2020.  

In de expositie wordt driedimensionaal werk als keramiek en papier getoond, evenals fotografie en schilderkunst. Initiatiefneemster voor deze expositie is de ex-Alphense persfotograaf Wil Kokelaar. Inmiddels woont zij alweer 9 jaar in het mooie Montferland, waar zij nog uitsluitend vrij werk maakt. In Wil’s huidige foto’s zijn de mensen vervangen door poppen, waarvan zij bijzondere taferelen maakt. Ze werkt nu aan een serie over de jaren ‘20. 

Naast Wil Kokelaar heeft ook Els Lemkes Alphense “roots”. Galerie Alphen Art ligt zelfs op het terrein van de voormalige kwekerij Lemkes.

Els maakt minimalistische, grafische reliëfs van antiek, handgeweven boerenlinnen. Haar panelen werken ruimtelijk en noden tot verstilling. 

Als derde ex-Alphense is Hanneke Vleugel-Van Keeken van de partij. Hanneke maakt huisjes van papier op gevonden stukken hout of steen. 

Anne von Drehle schildert vooral met paletmes één terugkerend thema: vrouwen, groepjes vrouwen die samen op pad zijn en plezier in het leven hebben. 

Herma Heezen-Vreman vertaalt landschappen en natuurtaferelen met acryl en papier naar het schilderdoek. Voorop staat voor haar het vieren van de wonderlijke schoonheid die de natuur kan hebben. 

Mieke Kaaijk heeft zich als keramiste toegelegd op abstracte sculpturen in diverse keramiek-technieken. Door verschillende pigmenten en sulfaten toe te passen ontstaan spannende resultaten. 

Mirjam Welling ontwerpt sieraden. Door toepassing van verschillende materialen ontstaan speelse ontwerpen. 

Moniek Klappers is een tekenaar en schilder die betoverd raakte door keramische kunstwerken. Haar keramische werken hebben net als bij haar schilderijen een eigen beeldtaal. 

Voor Ria Wiendels is kunst een uiting van emoties, ervaringen, ontmoetingen, dromen, gedachten, zonder daarbij de realiteit uit het oog te verliezen. Haar abstracte schilderijen zijn daar een reflectie van.  


Expositieperiode 30.

Van vrijdag 10 januari tot vrijdag 14 februari  2020.

Diverse kunstenaars.


Expositieperiode 31.

Van vrijdag 14 februari tot vrijdag 20 maart  2020.

Bomenexpo i.v.m. Boomfeestdag.


Expositieperiode 32.

Van vrijdag 20 maart tot vrijdag 24 april  2020.

Diverse kunstenaars.


Expositieperiode 33.

Van vrijdag 24 april tot vrijdag 29 mei  2020.

Thema “Vrijheid” i.v.m. viering 75 jaar Vrijheid


 
STA-ART kunstenaars elders


Het hele jaar 2019.

Bert Verboon exposeert in de beeldentuin de Zanderij aan de Oude Meentweg 2 in 's Graveland.


Van 8 november t/m 13 december 2019.

Antoinette Moerland exposeert in Galerie Streetscape te Castricum. Haar Esoterische schilderijen zijn te zien in 7 etalages op Dorpstraat 63 in Castricum.