free html site templates

E X P O S I T I E S

Galerie Alphen Art

De Aarhof 15, Alphen aan den Rijn
di-do 12-17, vr 17-20, za 11-16 en koopzondag 13-16 u


Van vrijdag 16 augustus tot vrijdag 20 september 2019.

Acht kunstenaars nodigen u uit om naar hun werk te komen kijken:

Chaja Nadia Verkerk brengt deze zomer haar eerste modecollectie uit. "Ik heb een vrij theatrale stijl. Mijn ontwerpen vertellen een verhaal, ik wil dat het mensen raakt of aan het denken zet." Kenmerkend voor de collectie is het zwarte trauma dat schril afsteekt tegen de pure witte ondergrond. De onschuld die aangetast en beschadigd raakt. Soms zacht, subtiel en bijna sierlijk, soms confronterend, rauw en ongemakkelijk.

Annemarie Kuster, kunstenaar in “woord en beeld”: haar werk omvat gedichten en tekeningen, schilderijen, assemblages en objecten in een diversiteit aan materialen en acrylverf.

Catharina Brouwer heeft zich gespecialiseerd in fijnschilderen. Zij schildert objecten in stilleven-achtige opstellingen. Tijdloze voorstellingen waarin objecten als fruit of eenvoudige vormen als schalen of vazen volgens een zeer secure techniek worden afgebeeld.

Mariëtte du Maine haalt haar inspiratie veelal uit de natuur; met name het licht in het zuiden van Frankrijk heeft hierbij een grote invloed gehad. Haar werk is kleurrijk en expressief en kenmerkt zich door een vlotte penseelstreek.

Vrijwel al het werk van Leja van Gog komt spelend tot stand. “Ik speel en dan wordt er iets geboren. Daar ben ik heel gelukkig mee… ik hoef het niet te bedenken het komt, daarin voel ik me heel gezegend.

Aly van der Woude streeft in haar werk naar een balans tussen fantasie en werkelijkheid. De natuur speelt een grote rol, de kleuren, het tastbare, onaantastbare en de weidsheid geven haar inspiratie. Spelend met kleuren creëert ze abstracte dynamische schilderijen.

Lia van Duijvenbode maakt van glas hangende en staande objecten, schalen, vazen en sieraden. Vaak wil ze in haar glaswerk, soms symbolisch, gevoelens weergeven. De natuur is hierbij zeker ook een inspiratiebron, evenals het glas dat je zo kan verrassen bij het stoken. Veel ideeën, veel experimenteren, verschillende technieken en materialen, mallen en sokkels vaak zelf gemaakt -dit alles maakt haar werk zeer gevarieerd.

De realistische aquarellen van Maarten Abrahamsen zijn landschapsschilderijen, waarbij hij met materiaal uit de omgeving een extra touch toevoegt.


 
STA-ART kunstenaars elders


Het hele jaar 2019.

Bert Verboon exposeert in de beeldentuin de Zanderij aan de Oude Meentweg 2 in 's Graveland.