html5 templates

E X P O S I T I E S

Galerie Alphen Art

De Aarhof 41, Alphen aan den Rijn

Ook in de galerie gelden de corona maatregelen.
Bezoekers dienen 1,5 m afstand in acht te nemen.


Expositieperiode 38.

Van vrijdag 16 oktober tot vrijdag 27 november 2020.

Negen (amateur en professionele) kunstenaars geven een overzicht van hun werk op twee- en driedimensionaal gebied. Naast de zeer realistische pastel- en olieverfwerken van Barbara Lancel (zij werkt vaak met watermixable olieverf met als onderwerp Wildlife in beweging) en het abstracte werk van Lida Plomp kunt u het werk van de andere zeven expositie-deelnemers vinden in veel stijlen en materialen.

Lida Plomp is geïnspireerd door de natuur. Dat uit zich door het gebruik van organische vormen en kleuren. Lida gebruikt diverse materialen: papier, zand, stenen, metaal en stoffen en experimenteert met technieken als giettechniek, houtbranden (pyrografie)

Guurtje Leguijt maakt kunst van wat andere mensen afdanken. Deels uit zorg voor onze aarde maar ook omdat ze vindt dat oude, verweerde voorwerpen veel meer uitstralen dan nieuw materiaal. Deze tentoonstelling laat zij haar engelenwerken zien. Fia Cozijnsen beeldhouwt in steen.

Corrie Schoemaker -van der Wal schildert bij voorkeur in olieverf en aquarel. Ze heeft een voorliefde voor het schilderen van portretten. Haar werk is realistisch met een greintje fantasie. Zij krijgt inspiratie uit observeren van mensen en fantaseert van daaruit verder.

Kees van Velzen schildert sinds enige jaren en wil u met zijn realistische schilderijen laten meegenieten van zijn enthousiasme voor het schilderen.

Nelly van Maanen’s grote expressieve kleurrijke schilderijen zijn ontstaan uit emotie. Zij zijn opgebouwd uit materialen met verschillende structuren om een verrassende gelaagdheid te creëren. Als ondergrond gebruikt ze linnen en ook oud hout.

De houtsculpturen van Bart Ensing komen op organische wijze tot stand. Hij werkt met in de natuur gevonden hout, dat vaak krom, rot of schimmelig is. Het is voor hem een uitdaging om van het vrij zware materiaal luchtige, open sculpturen te maken. Daarnaast maakt Bart installaties.

Ook Annerie Naus haalt voor haar beelden in steen veel inspiratie uit de natuur en de omgeving in het algemeen. Het resultaat wordt gevormd door een samenspel van eigen ideeën, haar voorkeur voor ronde vormen en door de steen. Vrijwel alle beelden hebben een abstracte vorm.


Expositieperiode 39.

Van vrijdag 27 november 2020 tot vrijdag 8 januari 2021.

Diverse kunstenaars. 
STA-ART kunstenaars elders